Maydanozu hem lezzetinden hem de faydasından dolayı yakışan bir çok yemeğe kullanırım.Kahvaltılarda da yıkayıp sofraya koyarım.Erişte ise ev yapımı kayınvalidemler Antalya'dan gelirken getirmişlerdi,Marketlerde satılan hazır eriştelerle ev yapımının arasında lezzet bakımından çok fark oluyor. Eşime erişteyi nasıl yapayım diye sorduğumda istersen domatesli istersen kıymalı yada peynirli yapabilirsin dedi yani bütün seçenekleri saydı bende peynirli ve maydanozlu yaptım köftenin yanında daha hafif olsun diye...Makarna,mantı, erişte pişirirken genelde az su koyup suyu çekene kadar pişiriyorum ki witamini kaybolmasın.Yine bu şekilde pişirdikten sonra tereyağı ile yağlayıp peynir ve maydanoz ekledim....
   Ve yine Gelelim Maydanozun Faydalarından sadece birazına...
MAYDANOZ: A, C, E ve K vitaminleri ile demir, potasyum, magnezyum, kalsiyum, kükürt ve fosfor mineralleri açısından zengin bir besindir.
Maydanozun Faydaları: Bağırsakları çalıştırır ve sindirimi kolaylaştırır. İdrar söktürücü ve terletici özelliği ile vücudu ve kanı temizler. Kabızlığı önler. Mide ve bağırsak gazlarını söker. Böbrek taşlarını ve bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur. İştah açar. Ateşi düşürür.  Vücuda ve göze kuvvet verir. Diş etlerini güçlendirir. Kansızlık çekenlere faydalıdır. Halsizliği giderir. Yüksek tansiyonu düşürür. Kalp ve damar hastalıkları ile kansere karşı koruyucudur. Karaciğer hastalıkları ile Romatizma, selülit ve egzamaya iyi gelir. Cilde canlılık verir ve Cilt lekelerini azaltır. Ayrıca, maydanoz saçları da canlandırır.

0 yorum: