Burma tatlısından kalan baklavalık yufkaları değerlendirmek için yaptığımız bir tarif.Bir daha ki sefere içine tahin yerine çikolata sürmeyi düşünüyorum.Resimlerle daha anlaşılır hale getirdiğimiz tarifimiz son derece kolay ve hafif.Genel olarak malzeme oranına baktığımızda içinde çok az yağ ve şeker var. Uzun süre çıtır çıtır kalan atıştırmalık  lezzetin tarifi ise şöyle:

Malzemeler: Baklavalık yufka - Tahin - Şeker - Ceviz - Tereyağı - Pudra şekeri
Yapılışı: Resimlerlede anlattığım gibi yufkamızdan tek kat alıp içine çekilmiş ceviz,şeker ve tahin serpiyoruz.Daha sonra genişçe rulo yapıp üzerine erittiğimiz tereyağını sürüp yan yan kestikten sonra fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz...Afiyet olsun



1 yorum:

reyhan kokulu mutfağım dedi ki...

yemesini çok seviyrum ama bir türlü yapamadım:) ellerine sağlık...