Başka bir yazımda sizlere fırında yoğurt mayalandığını duyup, deneyince sonuçlarını yazacağımdan bahsetmiştim. Fırında mayalama derken fırının çalışması gibi bir durum yok, sadece içine yoğurdunuzu mayalayıp koyuyorsunuz ve kapağını kapatıyorsunuz.Geceden mayaladıysanız sabaha kadar dursun sabah olunca dolaba koyup dinlendirin.Fırın kapağı kapalı halde olunca içine hava almadığından üzerini örtmüş gibi oluyorsunuz. En güzel yanı mutfakta yada odanın bir köşesinde üzerinde yığınla örtülü şey olan bir kalabalığın olmaması. Ben ayrı ayrı iki kapta mayaladım yoğurdu. İşim acele olduğu için üzerine bez gibi bir şey kapatmadım ama resimde görüldüğü gibi buharlandı. Onun dışında sonuç gayet güzeldi.
Tavsiye edilir...

0 yorum: